Prima Pagina » Vila » detalii Vila Iulia

Vila Iulia

Nota obtinuta din comentarii:0 / 10
Regiune: Bucovina
Adresa: Str. Runc nr. 3 C
Vatra Dornei, Suceava, Romania

aaVila Iulia

Date Contact


Numar Telefon: 0745.261.972, 0230.374.576, 0230.375.551
Website: www.vilaiulia.go.ro

*Se pot face rezervari prin telefon sau email
Aceasta vila nu are nici o oferta.

Descriere

Vila Iulia este situată în zonă centrală a oraşului Vatra Dornei, pe strada Runc numărul 3C, la 200 metri de E 576, care leagă Suceava de Bistriţa.

Strada Runc urcă până la pârtia de schi fond care este situată pe versantul Runc.

Vila este situată în partea de nord a oraşului Vatra Dornei, pe versantul Runc, iar privind spre partea de sud se înalţă maiestuos muntele Dealul Negru unde se află pârtia de schi pentru începători, cât şi cea pentru profesionişti.

Distanţa până la cele două pârtii de schi este de aproximativ 800 metri, estimată la 15 minute de mers lejer pe jos.

Fiind situată în zona centrală, se poate ajunge cu uşurinţă în centrul oraşului, centrul staţiunii, precum şi în rezervaţia dendrologică Parc.

Aşezat la confluenţa Bistriţei Aurii cu cel mai însemnat afluent din cursul superior Dorna, oraşul are o poziţie deosebit de favorabilă faţă de câteva căi de comunicaţie. Astfel, oraşul Vatra Dornei este străbătută de cea mai însemnată cale ferată care trece din Moldova în Transilvania, respectiv de la Suceava la Cluj Napoca, iar printr-o serie de şosele naţionale realizează legături lesnicioase cu Transilvania - peste pasul Tihuţa, cu Maramureşul - peste pasul Prislop, cu Mol­dova - peste pasul Mestecăniş precum şi de-a lungul văii Bistriţa.

Adevărata dezvoltare a localităţii Vatra Dornei a început după ce calităţile curative ale izvoarelor minerale şi ale turbăriei din zonă au început să fie cunoscute, nu numai de localnici, ci şi de autorităţi. După ce în anul 1806 medicul Ignatz Pluschk a făcut analiza apelor de la Poiana Negri, acestea au devenit în scurt timp celebre.

Renumele staţiunii sporeşte odată cu fluxul celor veniţi aici pentru tratament. Odată cu dezvoltarea staţiunii s-a dezvoltat şi oraşul. Obiectivul turistic cel mai important din Vatra Dornei este parcul oraşului. Aici sunt amplasate sediul staţiu­nii, izvoarele minerale, hoteluri, vile, locuri de agrement (patinoar, pârtie de ski, de sanie etc.). Parcul din Vatra Dornei este aşezat pe versantul drept al râului Dorna, urcând în pantă până sub Dealu Negru. Numeroase alei străbat parcul, majoritatea îndreptându-se spre izvoarele de ape minerale existente aici.

Datorită cadrului natural al zonei oraşului, care oferă un relief cu pante variate, cât şi datorită persistenţei îndelungate a zăpezii, Vatra Dornei se impune din ce în ce mai mult, ca unul din principalele centre de importanţă naţională pentru practicarea sportului de iarnă.

Facilitati & Servicii


altele:
⋅ apa calda permanent
⋅ livada

Obiective Turistice din apropiere

-Mănăstirile din Bucovina - Putna, Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa, Humor, Dragomirna.
-Mănăstirile din Neamţ - Agapia, Neamţ, Vărătec, Sihla, Sihăstria.
-Maramureş - Cimiterul vesel de la Săpânţa.
-Pasul Tihuţa.
-Valea Bistriţei.
-Trasee montane în Rarău-Giumalău, Călimani, Rodnei, Suhard.
-Muzeul cinegetic din Vatra Dornei.
-Muzeul de etnografie din Vatra Dornei.
-Parcul Naţional Călimani.

Imagini

Vila Iulia
Vila Iulia
Vila Iulia
Vila Iulia
Vila Iulia
Vila Iulia
Vila Iulia
Vila Iulia
Vila Iulia
Vila Iulia
Vila Iulia
Vila Iulia


 (optional - nu va fi afisat public)
 (optional - nu va fi afisat public)

Am fost aici
*daca ai fost in acest loc si vrei ca acest comentariu sa apara la "impresii ale turistilor", bifeaza casuta de mai sus

Nu exista nici un comentariu

Ultimele Comentarii:
» administrare unitate
RECUPERARE PAROLA

Cazare Sinaia | Cazare Predeal | Cazare Sibiu | Cazare Baile Felix | Cazare Bran | Cazare Busteni | Cazare Azuga | Cazare pensiuni, vile si hoteluri | Oferte cazare

^ Sus

Copyright © 2009 - 2022 · Toate Drepturile Rezervate · Termeni si Conditii · SC XIMAG MEDIA GROUP SRL · MergiLaSigur.ro ·