Prima Pagina » Obiective Turistice » detalii Biserica Inaltarea Domnului

Biserica Inaltarea Domnului

- biserica -

Nota obtinuta din comentarii:0 / 10
Regiune: Transilvania
Adresa:
Arieseni, Alba, Romania
Biserica Inaltarea Domnului

Orar

Descriere

Biserica Inaltarea Domnului Arieseni a fost construita intre ani 1791 – 1829. Biserica este construita in intregime din lemn, in forma si stilul bisericilor maramuresene. Pictura a fost aplicata direct pe lemn de catre pictorul Mihai din Abrud si a fost finalizata in 1829. Primul clopot al bisericii a fost adus din Statele Unite ale Americii fiind cumparat si adus de catre moti stabiliti acolo.

Una dintre piesele valoroase ale bisericii este crucea de pe masa sfantului altar, donata de generaful Corches – general al Craiului Muntilor Avram Iancu.

Pana in prezent biserica a fost renovata de mai multe ori, la ea au slujit 10 generatii de preoti.

In prezent slujbele nu se mai tin in aceasta bisericuta -fiind neincapatoare- ci in noua biserica din Arieseni construita cu sprijinul credinciosilor din Arieseni sub coordonarea preotului Chisu Bazil. Noua biserica a fost finalizata si sfintita in iulie 2011. La sfintirea bisericii au participat Inalt Preasfintitul Irineu – arhiepiscop de Alba Iulia, primarul comunei Marin Vasile Jurj, consilieri locali, autoritati judetene, primari din alte localitati ale Tarii Motilor si bineinteles localnicii ce urmeaza sa se roage in acest sfant locas.

Biserica Inaltarea Domnului Arieseni este considerat monument istoric si face parte din patrimoniul culturii nationale.

Imagini

Biserica Inaltarea Domnului
Biserica Inaltarea Domnului


 (optional - nu va fi afisat public)
 (optional - nu va fi afisat public)

Am fost aici
*daca ai fost in acest loc si vrei ca acest comentariu sa apara la "impresii ale turistilor", bifeaza casuta de mai sus

Nu exista nici un comentariu

Ultimele Comentarii:
» administrare unitate
RECUPERARE PAROLA

Cazare Sinaia | Cazare Predeal | Cazare Sibiu | Cazare Baile Felix | Cazare Bran | Cazare Busteni | Cazare Azuga | Cazare pensiuni, vile si hoteluri | Oferte cazare

^ Sus

Copyright © 2009 - 2024 · Toate Drepturile Rezervate · Termeni si Conditii · SC XIMAG MEDIA GROUP SRL · MergiLaSigur.ro ·