Despre Bacau

Cea mai veche referință istorică cunoscută despre oraș datează din anul 1399, fiind menționat în Documentul lui Iuga Vodă, prin care se dă carte de judecată între spătarul Răducanu cu răzeșii satului Brătila, din ținutul Bacăului.

În arhivele Vaticanului, pe hărțile Evului Mediu precum și în alte documente latine, Bacăul apare sub numele de Bacovia, sau Ad Bacum. Edwige Bestazzi – delegată a Institutului de Cultură Italiană, la începutul secolului XX - mărturisește că Bacăul era trecut pe o hartă pictată chiar în Palatul Primăriei Florența, sub numele de Bacovia. Acest lucru nu este de mirare, având în vedere că la doar câțiva kilometri de Bacău, la Sărata, romanii extrăgeau sare, iar în alte localități din împrejurimi s-au descoperit vestigii daco-romane, sau chiar mai vechi, lucru ce atestă popularea acestei zone de mii de ani.

Marele istoric Nicolae Iorga, este de părere că denumirea orașului Bacău derivă de la slavul Bâc = Zimbru, bour, taur, ceea ce denotă că pe aceste meleaguri au fost întinse păduri în care trăiau turme de zimbri.

Muzeul “Moldova” din Bacău deține o importantă colecție de documente istorice și vechi manuscrise, precum și un cap de zimbru, un exemplar unic în felul său, găsit lângă Bacău, în satul Solonț.

Orașul Bacău a fost ocupat o scurtă vreme de oștile maghiare conduse de Matei Corvin în anul 1467. Localitatea este cunoscută și datorită importanței sale în relațiile comerciale dintre Moldova, Transilvania și Țara Românească, fiind un important punct de vamă. În secolului al XV-lea în acest oraș s-a stabilit Alexăndrel, fiul lui Ștefan cel Mare, care a dat ordin pentru construirea Curții Domnești și Bisericii Precista, celebre monumente istorice.

La sfârșitul secolului al XIV-lea, Bacăul era bine închegat ca așezare urbană, una dintre cele mai prospere din întreaga Moldovă, având atribuții militare și comerciale foarte importante.

Bacaul era trecut pe o harta in Palatul Primariei din Florenta sub numele de Bacovia. Denumirea orașului Bacău derivă de la slavul Bâc = Zimbru, bour, taur.

Daca ati ales
sa va petreceti vacanta la Bacau, Hotel Rosarium este locul ideal pentru a va bucura
de linistea si frumusetea imprejurimilor.

CaseDotate cu camere* single, double, apartamente, apartamente de lux.

*Camerele au baie proprie, jacuzzi, TV-LCD, internet gratis. Parcare asigurată şi păzită 24h.

Telefon: 0234.217.185 / 0729.136.137; Fax: 0334.818.931

Contact super rapid

Galeria Rosarium

Contact pensiune

Adresa Pensiunii

Calea Moldovei Nr. 148, Comuna Hemeiusi, sat Lilieci, Judetul Bacau (la aproximativ 5 km de centrul orasului)